Добра новина – напредваме!
Тоест — четиво за 2 минути

Добра новина – напредваме!

Еха, не знаем откъде да започнем... Скъпи читатели и дарители на „Тоест“, За под 72 часа от публикуването на редакционния ни материал, в който ви обяснихме какво е финансовото положение на медията в момента и призовахме за помощ, не само достигнахме първата...

Седмицата (24–29 юли)

Седмицата (24–29 юли)

Надежда Радулова — четиво за 4 минути

В предваканционния ни брой четете за антисемитските безчинства на политическите спекуланти и техните безмозъчни „мегафони“, за дерибействата на А1, за популистките клишета „на високо ниво“ и... за собствената ни пасивност. Ако не реагираме в най-скоро време на всичко това, „страшен дъжд ще падне“.

Коалицията (по)тегли. Жегата мина

Коалицията (по)тегли. Жегата мина

Емилия Милчева — четиво за 6 минути

Парламентарният сезон приключва. Очакваме ги наесен с песен и в не-коалиция, разбира се. Емилия Милчева обобщава какво свършиха депутатите, какво още има да се върши и как точно изглежда тройно гарантираната нормалност, в която лека-полека се движи държавата.

По буквите: Расучану, Кенаров

По буквите: Расучану, Кенаров

Зорница Христова — четиво за 4 минути

Две книги – едната художествена, другата публицистична, – в които близката и далечната биографична и историческа памет са на фокус. Както и сложните, понякога травматични, понякога просто противоречиви отношения между паметта и истината.

Ранната бременност или бедността – яйцето или кокошката?

Ранната бременност или бедността – яйцето или кокошката?

Мирела Петкова — четиво за 8 минути

Ранната бременност не е етнически феномен, а феномен на бедността. И като се има предвид, че жените са в много по-голям риск от бедност, не е чудно, че проблемите на младите майки у нас са пресечна точка на редица нерешени социално-икономически задачи.

Успешно се абонирахте за имейл бюлетините на „Тоест“
Влязохте успешно! Добре дошли!
Великолепно! Регистрацията ви е успешна.
Готово! Вашият имейл е обновен.
Вашият линк е изтекъл
Чудесно! Сега проверете пощата си за линк за влизане.