Дарителските пакети са автоматично интегрирани с платежната система Stripe. Повече за Читателския клуб „Тоест“ прочетете на toest.bg/club.

Ако вече сте наш редовен дарител в Stripe със сума, съответстваща на някой от пакетите, не е нужно да правите нищо допълнително – трябва да сте получили имейл с информация за подаръците към вашия дарителски пакет. Ако сумата не съответства на никой от пакетите, не е проблем – ние вече ви смятаме за дарители от най-близкия пакет, който вашата сума покрива. А може да изберете някой от предложените по-горе варианти – просто влезте в системата с имейла адреса, който сте регистрирали в Stripe, и ще можете лесно и бързо да управлявате профила и плащанията си.

Ако сте наш редовен дарител в PayPal или по банков път, много искаме и вие да получите подаръците от нас. За съжаление обаче, единственият начин това да стане е, като пренасочите месечното си дарение към Stripe, избирайки някой от предложените пакети. Молим да ни извините.

Искате да направите еднократно дарение със сума по ваш избор?

Използвайте някой от следните начини:

Превод към банковата ни сметка (в левове)

Фондация „Тоест“‌‌
IBAN: BG17UNCR70001525611108‌‌
BIC/SWIFT: UNCRBGSF‌‌
Уникредит Булбанк
Основание: Дарение за toest.bg

ЕИК: 177229547‌‌
Адрес: София 1000, р-н „Средец“, ул. „6 септември“ №32, ет. 2, ап. 2

⚠️ При преводи в евро от страни в Европейското икономическо пространство (държавите членки на Европейския съюз плюс Исландия, Лихтенщайн и Норвегия) ние не дължим допълнителна такса. При преводи в други валути или от страни извън ЕИП дължим 0,1% върху получената сума, но минимално 10 евро на превод.

Дарение със Stripe или с PayPal

Плащате директно с карта без регистрация в платежните системи.

Благодарим ви от сърце за подкрепата!


Фондация „Тоест“ е юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза. С разходите за дарения към нас дарителите могат да ползват данъчни облекчения и да намаляват годишните си финансови резултати, както следва:
‌‌• ако са юридически лица – до 10% (съгласно чл. 31, ал. 1, т. 14 от ЗКПО);‌‌
• ако са физически лица – до 5% (съгласно чл. 22, ал. 1, т. 1л от ЗДДФЛ).

Ако желаете да получите свидетелство за дарение, молим да ни пишете.