Само няма да се притеснявате и нищо не бива да нарушава покоя ви: Делян Пеевски ще се грижи за пиара на България срещу Сорос. Работата е опечена. Гарантирано от ГЕРБ.

Не е добре и да се напрягате – млад мъж убил приятелката си и дъщеря си. Голяма работа, важното е, че не приехме джендърската конвенция, а „и такива работи стават по цял свят“. Сигурно и по цял свят околните все така не обръщат внимание, та семействата си мрат като мухи. Защото ей на̀, вижте в Норвегия какво става – отнемат децата им, нищо че са живи и здрави. Не са със семействата си…

Не се тревожете, седмицата показа, че Борисов се концентрира върху важни управленски въпроси. А именно – ще кандидатстваме за Световното по футбол през 2030 г., а децата може да му казват „чичо Бойко“. Така де – чичо ви Бойко има много важни въпроси за решаване, след като други едни чичовци му крепят коалицията с цената на унижение на слабите…

И друго не е добре да ви тревожи: това, че се търгува с българско гражданство, със сигурност е клевета, а управлението е стабилно. Така де – не се смущавайте, Каракачанов няма да се гръмне, както заплаши.

Не се плашете и от факта, че държавата може да разреши мащабни ски строежи на Витоша. Това е, за да няма двоен стандарт. Няма да унищожаваме само Пирин. В тоя смисъл – всичко е точно.

Хич не трябва да ви смущава и фактът, че народното представителство не ходи на работа и не може да събере кворум. Депутатите политика правят, я не ги занимавайте с някакви дребнотемия.

Хубавото е също, че лошите новини се компенсират с добри и в крайна сметка всичко завършва с комични. Веднага ви давам пример. Населението на България се е стопило с близо 52 000 души през 2017 г., или с 0,7%; раждаемостта е намаляла с над 1000 деца, или 1,6%; а средната продължителност на живота се е увеличила с 0,1 години. По данни на НСИ към 31 декември 2017 г. населението на България е 7 050 034 души. Това е лошата новина. Хубавата е, че съвсем скоро ще бъдат обявени избирателни списъци… и броят на избирателите ще е много близо до броя на цялото население. Всичко е точно. Ако пък ще питате къде е комичната новина – БСП залепи обява за визията си за България на табло с некролози. (Дори няма смисъл от обяснение…)

Иначе цари всеобщо будителство. Безспорно в категория култура тая седмица се борят ГЕРБ и… ГЕРБ. Първата им културна проява е идеята държавата да финансира само имиджови филми. Най-добре имиджово кино, посветено на Бойко Борисов. Второто им блестящо попадение е в Деня на народните будители да цитират големия автор РеД Бредбъри. Очевидно няма никакъв смисъл вече и да се горят книгите. Няма кой кориците им дори да чете. Все пак трябва да има и победител. И той е Делян Пеевски – провъзгласен за държавник именно на тоя ден.

Хубаво е, че парламентът не успява да събере кворум. Иначе кой знае какво щеше да сътвори…

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни