Само няма да се притеснявате и нищо не бива да нарушава покоя ви: Делян Пеевски ще се грижи за пиара на България срещу Сорос. Работата е опечена. Гарантирано от ГЕРБ.

Не е добре и да се напрягате – млад мъж убил приятелката си и дъщеря си. Голяма работа, важното е, че не приехме джендърската конвенция, а „и такива работи стават по цял свят“. Сигурно и по цял свят околните все така не обръщат внимание, та семействата си мрат като мухи. Защото ей на̀, вижте в Норвегия какво става – отнемат децата им, нищо че са живи и здрави. Не са със семействата си…

Не се тревожете, седмицата показа, че Борисов се концентрира върху важни управленски въпроси. А именно – ще кандидатстваме за Световното по футбол през 2030 г., а децата може да му казват „чичо Бойко“. Така де – чичо ви Бойко има много важни въпроси за решаване, след като други едни чичовци му крепят коалицията с цената на унижение на слабите…

И друго не е добре да ви тревожи: това, че се търгува с българско гражданство, със сигурност е клевета, а управлението е стабилно. Така де – не се смущавайте, Каракачанов няма да се гръмне, както заплаши.

Не се плашете и от факта, че държавата може да разреши мащабни ски строежи на Витоша. Това е, за да няма двоен стандарт. Няма да унищожаваме само Пирин. В тоя смисъл – всичко е точно.

Хич не трябва да ви смущава и фактът, че народното представителство не ходи на работа и не може да събере кворум. Депутатите политика правят, я не ги занимавайте с някакви дребнотемия.

Хубавото е също, че лошите новини се компенсират с добри и в крайна сметка всичко завършва с комични. Веднага ви давам пример. Населението на България се е стопило с близо 52 000 души през 2017 г., или с 0,7%; раждаемостта е намаляла с над 1000 деца, или 1,6%; а средната продължителност на живота се е увеличила с 0,1 години. По данни на НСИ към 31 декември 2017 г. населението на България е 7 050 034 души. Това е лошата новина. Хубавата е, че съвсем скоро ще бъдат обявени избирателни списъци… и броят на избирателите ще е много близо до броя на цялото население. Всичко е точно. Ако пък ще питате къде е комичната новина – БСП залепи обява за визията си за България на табло с некролози. (Дори няма смисъл от обяснение…)

Иначе цари всеобщо будителство. Безспорно в категория култура тая седмица се борят ГЕРБ и… ГЕРБ. Първата им културна проява е идеята държавата да финансира само имиджови филми. Най-добре имиджово кино, посветено на Бойко Борисов. Второто им блестящо попадение е в Деня на народните будители да цитират големия автор РеД Бредбъри. Очевидно няма никакъв смисъл вече и да се горят книгите. Няма кой кориците им дори да чете. Все пак трябва да има и победител. И той е Делян Пеевски – провъзгласен за държавник именно на тоя ден.

Хубаво е, че парламентът не успява да събере кворум. Иначе кой знае какво щеше да сътвори…

Всичко от рубриката „Вместо новини“