Спомняте си скандалния случай от 21 март, когато цяла смяна гранични полицаи напуснаха постовете си на летище „София“ и оставиха без елементарна проверка половината от пасажерите на самолет, кацнал от Париж. Това не било предизвикано умишлено, а заради „нещо като немарливост“. Заключението, от една страна, харесало на вътрешния министър. От друга, се притеснил. Ама и на нас, от една страна, ни харесва вътрешният министър – в смисъл, забавен е, а от друга, се притесняваме… За второто няма нужда да обясняваме защо…

МВР ще залови двамата избягали рецидивисти от Софийския централен затвор. И братя Галеви щяло да намери. Все някога. И това не е виц или опит за остроумие. Произнесено е отново от вътрешния министър. Все някога ще лови престъпници полицията, все някога ще завали, все някога Валентин Радев няма да е министър….

Впрочем все някога ще влезем и в еврозоната. Все някога и в чакалнята за еврозоната ще влезем. Но не след една година. Поне така каза финансовият еврокомисар Пиер Московиси и срази оптимистичните прогнози на Бойко Борисов, който от едно известно време се опитва да превърне акта „влизаме в чакалня“ в национална кауза. Така де – и тая „мечта ни отнеха“. Съвсем като мечтата за Шенген.

И не стига това, ами и някакви си европейски либерали дошли тука и обясняват на Борисов, че трябвало да поеме отговорност за Волен Сидеров и за изявленията му, че Крим не е анексиран. Не ги е срам! Какво хубаво председателство им направи, а те да му търсят сметка за тези партии, които лично той вкара във властта. Наглост и никакво уважение!

Но пък от друга страна, „Атака“ отстоя клетата стабилност, спасявайки от доста конфузна ситуация ДПС. (А всички знаем, че именно ДПС пази стабилността.) Ако не беше репортерът на партийната им телевизия, който се накара на шефа на АЛДЕ (от които ДПС е част), все някой щеше да пита президента на либералния алианс за Пеевски. И тогава вероятно нямаше да може като предходния път да не е чувал „най-влиятелния депутат“.

И още от деня: ученици писаха текстове на тема „Ако съм прокурор“. Инициативата за недъгавата PR акция е на…. главния прокурор. Вероятно и той е осъзнал, че медиите на Пеевски го хвалят не защото ужасно го харесват, а по бизнес причини. Та затова му се е дощяло да прочете непредубедени мили думи за себе си. Дали се е случило – науката мълчи. Литературата – също.

На 13 и 14 май Слави Трифонов ще проведе нова среща с българи, които искат да се включат в проекта му за промяна на политическата система. В писмо до медиите той обявява, че вече е имал лични срещи с всеки от избраните на последното събеседване. Всъщност това е една отлична новина. Като гледа човек проекта „Има такъв народ“, и му става едно хубаво… Защото очевидно има по-лошо и от ГЕРБ, и от БСП, взети заедно.

А като казахме, че има такъв народ… има, да – 3 милиона души от по-малко от 7-милионна България търкат билетчета. Същите избират и правителство. По горе-долу същата система – търкат бюлетината, па каквото излезе…

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет. „Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели.

Подкрепете ни