Очевидно е – идват местни избори, а кампанията за тях вече е започнала. През седмицата Министерският съвет финтира бюджета със 111 милиона лева, отпуснати за някои общини. Всъщност… ето така легално се купува вот.

След като Корнелия Нинова успя да прегърне болна от чума коза, тази седмица активистите на „Позитано“ 20 са ангажирани с това да търсят румънско диво прасе, пак болно, което лидерката им да прегърне. Естествено, че Нинова няма да прегръща глигани, но действията ѝ изглеждат също толкова абсурдни. Съвсем по маниер на Тръмп, соцлидерката пише послания през социалните мрежи.

Последният ѝ хит е, че обвърза „джендърската конвенция“ с унизителното постъпване в болница на окованата обвинена кметица на „Младост“ Десислава Иванчева. Разбира се, БСП се „отчетоха“ по скандалния случай с коментар на Нинова. А ако наистина в тая партия е останало малко опозиционност, освен дивашкия популизъм, би трябвало случаят Иванчева да бъде разчепкан из основи.

Впрочем кадрите с окованата жена предизвикаха вълна от възмущение. От Министерството на правосъдието обявиха, че то така си е по наредба. Ама дали тая наредба противоречи на Конституцията, на Конвенцията за правата на човека, както и на още куп български нормативни актове – мълчание. Очаква се най-вероятно властта, като трябва отново да демонстрира как се бори с корупцията, да измъкне Иванчева от ареста и да ѝ забива клечки под ноктите, примерно.

Тричленен състав на ВАС направи на пух и прах дружинката „Валери Симеонов – Нено Димов“ по казуса „екооценката на Пирин“. Вицепремиерът от своя страна заяви, че ако и петчленен състав на съда потвърди мнението на колегите си, той щял да върже на врата си една релса и да скочи от Бургаския мост. Доста доброволци предложиха на Симеонов да му помогнат с намирането на релса. Но пък интересен въпрос е защо така пламенно не плашеше със самоубийство за закона за хазарта?

Като сме на вълна „Патриоти“… Лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов си направил тест за наркотици, за да съди лидера на „Воля“ Веселин Марешки. В случай че се чудите какво е политически картел – това е. Ако аптечният бос бе нарекъл войводата „тъпак“, дали последният щеше да си направи тест за интелигентност?

И още „политически новини“: депутатът от БСП Таско Ерменков бил обран. За целта подлите похитители ползвали райски газ – Таско спал непробудно и не ги чул. Сега ако въпросният метод се тества и върху цялата му парламентарна група…

Светият синод приветства с благодарност и радост решението на Конституционния съд, който обяви, че Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията. Според Синода е взето „справедливо и конституционносъобразно решение“, се разбира от негова позиция, изпратена до медиите. Значи, браво – конституционните ни съдии разбират от право точно толкова, колкото поповете.

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни