Седмицата, в която българската журналистика се направи на пребита (не че принципно не е), потъркаля се пред склад и… сама компрометира собственото си разследване.

Седмицата, в която прокуратурата прибра „биячите“ на българската журналистика, без да провери фактическите обстоятелства около случая, само защото премиерът Бойко Борисов ѝ заръча това от Ню Йорк.

Седмицата, в която журналистиката, след като сама инсценира побой над себе си, си се присмя и заета да си се смее, не обърна внимание на институционалния проблем, който освети: как министър-председателят смята, че може (а и на практика може) да нарежда на съдебната власт.

Седмицата, в която парламентът заседава малко. За много нямаше кворум. Но пък ГЕРБ осигуриха мнозинство, договаряйки се с ДПС.

Седмицата, в която стана ясно, че истинската политика не се прави в Народното събрание. А се прави в КПКОНПИ. Комисията, която проверява „само по документи“ Пеевски. Само не стана ясно дали всъщност само за правописни грешки не му е проверявала декларацията…

Седмицата, в която официализирахме новата Държавна сигурност – агенти на ДАНС ще се внедряват и в частния бизнес.

Седмицата, в която Корнелия Нинова поиска да регистрира „обществена телевизия“. И всъщност тази медия ще е точно толкова обществена, колкото и останалите национални телевизии – съвсем партийна. Само дето няма да си мени партията в зависимост от управляващите към момента.

Седмицата, в която Бойко Борисов се снима успешно с Тръмп. Исторически. От втория път. И в която всички повярваха, че медиите са обявили срещата за изключителна. Защото очакват това от тях. Защото знаят, че медиите, освен побой, симулират и любов. Към тези, които са на власт.

Седмицата, в която ВМРО отново стана БСП. И поиска „социална кошница“ с ниски цени на основни храни. Тоест седмицата, в която, макар и от популистки подбуди, властта призна, че България е бедна държава, чиито граждани не могат да си набавят безпрепятствено най-необходимото.

Седмицата, в която всичко си е постарому: в петък ГЕРБ и левицата се скараха за това кой е грабил повече държавата. А трябваше тоя скандал да завърши с дружеско ръкостискане, че са се справили еднакво добре…

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни