Бойко Борисов дал интервю, в което обяснил, че ако не го били изгонили от МВР, още щял да марширува по плаца. Това е най-скъпото „уво“, на което сме били свидетели. Коства цяла една държава. Но така де, сигурно се води нещо като обезщетение.

Иначе, понеделникът започна с фундаменталната информация, че Коцето – Калки е част от политическото движение на проф. Божидар Димитров – „Кан Кубрат“. С това формированието става още по-жизненоважно за родната политика.

Колкото до европейската младеж, да знаете, че е ужасно неблагодарно племе. Участници в Европейския младежки форум изразиха недоволство от начина, по който Българското европредседателство е организирало заседанието на Младежката конференция в София през миналата седмица. Те упрекват българските власти в повърхностен подход, организационни проблеми и твърде неподходящо поведение на официалните лица от правителството, пише базираният в Брюксел европейски сайт „Юрактив“. Даже младежта не е европейска, а еврогейска, както би отбелязал Сидеров например. Осигурила им българската страна твърд алкохол и полуголи мацки, а те недоволстват, че имали махмурлук и не успели да идат на панелите в дискусиите. Ей така е: Европа създава джендъри, а тук – само твърди балкански субекти.

В тоя смисъл е и поредното включване на Волен Сидеров. Като един истински мъж той брани страната от еврогейските ценности, защитавайки президента Радев и неговата проруска ориентация. Само така ще се запазим от тия младежи, дето идват тук и не искат полуголи жени и евтина пиячка.

И понеже сме на европейска тема (тоест около нея сме – както винаги), Еврокомисията представи днес проучване за оценката на гражданите на ЕС за справедливост. Според данните 53% от европейците заявяват, че повечето неща, които се случват в живота им, са справедливи, докато на това мнение са едва 38% от българите. В какво обаче се корени тая разлика? На въпрос какво е необходимо, за да напреднеш в живота, 22% от европейците отговарят: „Да познаваш правилните хора“. Делът на сънародниците ни, които смятат така, е 56%. „Да имаш късмет“ е отговорът на 21% от хората в ЕС и на 60% от българите. „Да имаш политически връзки“ отговарят 10% от европейците и 37% от българските участници. Как при тая статистика да не си недоволен?

А като заговорихме за късмет… според шефа на спецпрокуратурата скандалният показен арест на Десислава Иванчева, която престоя над 5 часа на централно кръстовище, окована в белезници… е резултат от лош късмет. Добре че магистратът не заговори за съдбата, лошата ѝ карма или божия промисъл…

И като за край – непреходна новина от уикенда: бившият здравен министър Петър Москов ще основава нов консервативен проект, който трябвало да си партнира с проевропейската част от „Обединените патриоти“. Под „проевропейска част“ се разбира очевидно Валери Симеонов. Този Валери Симеонов, който дърпаше и блъскаше баби на границата, същият Валери Симеонов, дето заплаши евродепутат, че ще му „намаже ските“.

Така де – честит понеделник! И се пазете от европейци, че хем късметлии, хем доволни от живота, хем неблагодарни…

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет. „Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели.

Подкрепете ни