Че в България управлението не е като в нормалния свят – отдавна е ясно. Че за изказвания, за които в Европа се подават оставки, тук се получават мощни аплодисменти – пак е ясно. Но ето че страната ни за пореден път създаде прецедент. Министър-председателят Бойко Борисов дебатира сам със себе си предстоящия идния вторник вот на недоверие към правителството му. Отлична идея. Сега трябва и Нинова да го обсъди със себе си и да мирясаме. Даже най-добре е, след като очевидно ще опровергаваме всяка политическа логика – да пишат аргументите си в дневник (таен) и така просто да не занимават хората с „празни мисли на едни празен човек“.

Та така вика Борисов – вместо да му кажели едно благодаря, те оставки му искали.

Затова най-добре да му благодарим.

Благодарим, господин премиер, че искате хората с проблеми да ви се махат от главата.

Благодарим ви, че управлявате стабилно държава, в която днес стана ясно, че контраразузнаването категорично отказва, и то без никакви последствия, да изпълнява съдебни решения. Благодарим ви, че ДАНС по никакъв начин не желае контрол върху подслушването. Чудесна работа!

Благодарим, разбира се, че във Варна се руши училище, а родители виждат единствения изход в това да окупират Общината.

Благодарим, господин Борисов, че уж подкрепихте ограничаването на рекламите за хазарт, а после депутатите ви удавиха текстовете в процедури.

Благодарим ви, че за последните няколко месеца затворници бягат от местата за лишаване на свобода, после се стрелят и убиват по улиците, а накрая на това не му викаме бягство, а отклоняване.

Като цяло, благодарим ви, че си седим все отклонени от нормалността. А на това викаме стабилност.

За всичко ви благодарим.

Но най-вече ви благодарим, че днес сте съобщили колко е трудно да се управлява в популизъм. А аз пък, доколкото помня, управлявате кажи-речи 10 години с малко прекъсване. Вероятно знаете, че тоя популизъм не се наложи сам. Така де – Нинова беше логичният отговор на БСП за Борисов.

Така че за всичко ви благодарим. За отклонилите се, за застреляните. И за оцелелите: Гинка, Сотир, Делян…

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни