Българската политика удивително прилича на сапунена опера. Ако преди ГЕРБ успя да роди „Кумгейт“, сега се заформя „Кръстникгейт“. И в двата случая става дума за едни пари. Е, разбира се, и за близки и роднини става дума. В новата семейна сага, тръгваща от апартамента на Владислав Горанов, обаче са намесени масони, децата им, назначени в Министерството на финансите, и имоти за безвъзмездно ползване. Съвсем и за мистерия може да мине.

Впрочем, като гледам драмите с правителството и рокадата по върховете му, може да мине и за кухненско-битова история. Значи, нямало нужда от поста, дето заемаше Валери Симеонов, ама ще го запазим, за да не се разсърди съвсем.

В тоя ред на мисли – Симеонов се върна в парламента. И за конструкцията, дето уж щеше да се счупи според Борисов, стана ясно, че и начупена си е стабилна. Поне докато ДПС реши.

Политиката в битов стил не приключва с това. Приноса си дава и президентската фамилия. Ето – НСО-то на Десислава Радева карало в насрещното, за да стигне по-лесно до магазин за рокли. Браво! Ей това са същностните неща: цялата държава да се занимава с шофьора на президентшата, а не с делата на президента.

Инак, при Слави Трифонов на гости се изредиха Бойко Борисов и Сотир Цацаров. Интервютата – ако това нещо, което наблюдавахме, влиза в жанра изобщо – можеха спокойно да завършат поне с прегръдка. Всичко е стабилно, пиар каналът е уреден. Борисов обясни какво е външен дълг и как се формира, а Цацаров се оказа воин. Нито воинът, нито финансовият експерт казаха нещо важно за Пеевски. Нито пък „водачът на народа“ ги попита. Ама те такива се подбират народните водачи, непитащи.

Иначе – Цацаров разбрал кой е крайният собственик на „Юлен“, след като прокуратурата направила проверка. Ама го забравил. Ми да беше питал Бойко Борисов, той отдавна си каза, че е Цеко Минев…

Волен Сидеров искал да оглави евролистата на „Обединените патриоти“, викат колегите му. Всъщност идеята е отлична. Да видят в Европарламента (ако влезе) какви чада е раждала, ражда и ще ражда българска майка юнашка. А пък и си има човекът история в Брюксел, познат е по кръчмите, в свои води ще плува. Не знам що се опъват колегите му в „Обединените патриоти“.

Изобщо: хубава седмица беше, настъпва любов, мир и разбирателство. Прокуратурата работи. Държавата цъфти икономически. Политически е стабилна. Шоуто на познатите ни шоумени продължава.

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни