„Случват се такива работи“, вика вече бившата шефка на Агенцията по вписванията по повод срива на Търговския регистър. Ами случват се, как да не се случват. И да заплашва с уволнение заради интересите на Пеевски в партидата на „Дунарит“ вероятно се е случвало, ама не е доказано. А пък ей нà – регистъра съвсем доказано го няма.

Случва се и Бойко Борисов единия ден да каже, че ще ѝ вземе оставката, ама след като мине скандалът, защото трябвало да има кой да работи, а на следващия да има друго мнение. Когато има криза, казва премиерът, не се пипало. Ден по-късно се пипа. По тая логика кризата трябва да е минала, ама не е.

И не само това – срина се и сайтът на Министерството на правосъдието. Ама и такива неща се случват, какво толкова. Ние къде-къде по-страшни работи сме преживявали – турско робство, византийско робство – жилав народ сме. Много важно, че бизнесът е в ступор или че държавата е безсилна. Важното е, че и тоя път ще оцелеем, а правителството е стабилно.

Иначе и други неща се случват. Фалират застрахователи, ама то… никой не застрахован. И пак да цитираме премиера: гражданите да внимават къде си дават парите. Не КФН, не друг – гражданите са отговорни. Но всъщност прав е – отговорни са за изборите си. И като си избираме „всичко това, което имаме като управляващи“ (както би казал Цветанов), ще ни се случват такива работи.

Ако пък не си харесвате избора… звъннете на Мая Манолова, тя в петък отвори „телефон на доверието“ за измамените от „Олимпик“. Чудно, ще се обадят, ще споделят, ще им олекне… и ще си платят нова застраховка.

И предавания да се свалят от ефир в средата на лятото ще се случва. И в телевизии няма да вземат по два месеца заплата, а дейността им ще приключва тихомълком. Ама те и защо ли са ни тия медии, като ей на̀ – ексшефката на Агенцията по вписванията ръси със захар във Facebook профила си по съвет на знайни и незнайни сайтове.

Добре че е обаче Корнелия Нинова – в нея ми е надеждата. Почти като се реши кризата, очевидно отпочинала и върнала се от отпуск, поиска извънредно свикване на парламента. Ама така е – ако може тия държавни скандали да стават в по-удобно време, когато лидерката на левицата е на разположение, че иначе трябва да изглежда нелепо.

Всъщност тя така или иначе усвои доста от тезите на Волен Сидеров – ей на̀, да се учи от него. Отиде Сидеров пред РЗИ в Бургас и вдигна скандал защо позволили на Валери Симеонов да се изпълни законът и да се затворят две заведения. Така се симулира дейност, не като Нинова – но нова е още, ще обръгне.

Колкото до затворените клубове по морето – пак са отворени. Изпълнили са предписанията, хвали се вицепремиерът. Похвална работа е това: повече от година на власт и ето вече първите резултати – две кръчми затворени за по два дни. Сериозно нещо. До края на мандата може и някое кафене да отвори и затвори. Но нищо – с малки стъпки към голям прогрес вървим.

Иначе, бивш зам.-министър се оплака, че нахлули в дома му, след като той дал критично интервю за министърката на туризма. Човекът я разкритикувал, че дава туризма на мутри. И се опасява, че тя му пратила мутри. Тя щяла да заведе дело. И ако това ви се струва вече шизофренично, само почакайте: Валери Симеонов се оказа склонен да смята, че бившият зам е прав. Тоест Симеонов участва и крепи правителство, което действа мутренски. Нищо, важното е, че „Какаовият плаж“ ще е тих.

И още: в Елин Пелин, на 20 км от София, са зарити с боклук и има воден режим. Добре че тая работа стана ясна след интервюто на екоминистъра Нено Димов, че иначе щеше да обвини къмпингарите на Корал. Защото според него те правят сметището, за което самите те алармираха. А тия, дето се киснаха в езерото Бъбрека, са „деца“…

Така де – случват се такива неща…

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет. „Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели.

Подкрепете ни