Няма никакво значение какво говорят. Няма никакво значение Спас Гърневски колко парламентарни декларации ще прочете, в които ще твърди, че зад Гинка Върбакова стояла Моника Станишева, следователно БСП. Няма значение и че БСП ще отрече това, а Моника Станишева ще го обяви за фалшива новина. Няма значение колко пресконференции и протеста ще организира Корнелия Нинова. Няма значение ДПС колко пъти ще обяви, че властта е нестабилна, а управляващите – некомпетентни. Няма значение дали Волен Сидеров и Валери Симеонов ще се карат за руския патриарх. Няма значение, че Бойко Борисов е премиер. Те всички са едно и също. Каквото и да ви говорят, гледайте какво правят.

Когато трябва да изберат председател на новата институция бухалка, гръмко наречена „антикорупционен орган“, ГЕРБ, ДПС и т.нар. патриоти гласуват като един. А БСП внася алтернативна обречена номинация, за да легитимира правилната. Точно както предоставяйки „алтернативни номинации“, легитимира избора на парламентарна квота във ВСС. Така че всичко е точно – избор е имало, по-добрият е победил. А е по-добър, защото не чува „Ало, Ваньо“ и изглежда да слуша внимателно няКОЙ друг.

Но като заговорихме за коалиции (скрити и явни), ето – днес Волен Сидеров обяви, че Валери Симеонов може и да не е вицепремиер. И е съвсем прав. То не е задължително и правителство да има. Обаче основният въпрос е кога стана възможно Валери Симеонов, който блъскаше пенсионерки по границата и твърдеше, че ще „намаже ските“ на евродепутатка, да звучи разумно?

И като сме на темата с руския патриарх, който очевидно се е накарал на българския президент, удивително е днешното съобщение от страна на „Дондуков“ 2. „Българските национални интереси се отстояват твърдо и отговорно на всяка международна среща на президента Румен Радев.“ Ама разбира се, ако твърдо поведение е мълчанието, вероятно ако дойде Путин, ще го прегърне с трепет.

Иначе, добре че вчера Министерският съвет изтегли Истанбулската конвенция, че иначе днешният 8 март вероятно (според БСП и други патриотични сили) трябваше да бъде отменен поради нахлуването на третия пол. В този ред на мисли, изследване сочи, че България е на първо място в Европа по полови стереотипи: 81% от българите смятат, че основната роля на жената е да бъде домакиня и да се грижи за семейството. Слава богу, обаче, че 81% не са джендъри.

И още: дори спецсъдът, който бе създаден съвсем целенасочено за подобни случаи, не помогна на прокуратурата по делото срещу Трайков, Дянков и Прокопиев. Дори спецсъдът. В случая просто няма нужда от коментар.

Важното е, че с Гинка всичко е наред. Ще си купи „енергото“. Важното е и че пак ще ви обяснят, че има управляващи и опозиция, а не една пихтиеста маса, която се сборичква само когато идва… да кажем, „второразрядно руско ченге“.

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни