Спряха дъждовете и ето че слънцето си каза думата на най-високо управленско ниво.

От жегата ще да е – няма друго обяснение за поведението на Агенцията за българите в чужбина, която щяла да връща сънародниците ни, намерили щастието си зад граница, с… писма. Точно така, ще ги поканят да се върнат. Да зарежат Западна Европа, защото какво може да им предложи Западът – упадък и джендъри. Я да си дойдат тук, децата им да учат Ботев и Вазов, а не да ми се мотаят по света.

Я да си дойдат, да научат за Пеевски. Да разберат какво значи успех. Истински успех, при това на младини. Ще разкажем на сънародниците ни, скитащи се немили-недраги, как само в България един депутат, нестъпвал на работа, може да получи пълния размер на заплатата си. Само в България за три години, без революционно откритие, може един неуспял шеф на контраразузнаването да увеличи състоянието си близо 5000 пъти.

Но като стана дума за жегата – пак само тя (или и някои упойващи вещества) може да обясни поведението на БСП – Красна поляна. Та… Районният съвет на БСП – Красна поляна съобщи, че осъжда терористичния акт във Венесуела. Социалистите визират определяния от венесуелския президент Николас Мадуро като „опит за преврат“ случай от миналия уикенд, когато два дрона, заредени с експлозиви, прелетяха над митинг, в който участваше и наскоро преизбраният държавен глава.

„Атентатът в Каракас е акт на насилие срещу легитимно избрания от венесуелския народ държавен глава, срещу държавността, срещу свободата и демокрацията“, посочват социалистите от столичния район „Красна поляна“. И допълват: „Призоваваме всички демократични държави в света да подкрепят венесуелския народ и Николас Мадуро в борбата за мир, свобода и демокрация. Венесуела ще продължи да бъде пример за демократично социалистическо развитие, за което мечтаят и другите народи в Латинска Америка“, се казва в позицията.

Ама така е, не само Латинска Америка – цял свят мечтае за тая социалистическа демокрация, или демократичен социализъм, или както и да му казват. Хубаво е да се припомни, че преди година опозицията във Венесуела спечели с огромно мнозинство изборите за Национално събрание. Мадуро обаче го разпусна по силата на извънредните си правомощия и свика избори за Учредително събрание, което да промени Конституцията на страната. Всички места в новия орган бяха спечелени от членове на Социалистическата партия или нейните съюзници. Демокрация.

Какво още ни поднесе седмицата: Валери Симеонов няма да скача с релса от Бургаския мост, правителството обжалва решението на ВАС за Пирин. А в Слънчев бряг събраха 50 километра релси, за да му услужат.

Борисов похвали Нинова за реакцията ѝ към Бенчо Бенчев, който оповести, че в БСП имало черна каса. И как няма да я похвали, нали ако не го стори, тя ще му напомни за едни четири тона суджук.

Стана ясно още, че държавата платила изложба на Рашидов в Лондон. Изложбата се оказа част от културните мероприятия за Европредседателството ни. Да си бяха останали с миенето на улиците, по̀ за култура би минало…

По Черноморието започна акция на КАТ за пили и дрогирани шофьори. Акцията започна, след като пиян и дрогиран помете шест деца на тротоар. Но то всичко ни е такова – съвсем навременно.

Иначе, Борисов посъветва трудовите хора, които са садили канабис, да не го жънат, защото МВР щяло да има акция. Ама браво, то така се прави. Да им беше казал и часовете, в които насажденията ще се наблюдават.

В тоя смисъл писмата до българите в чужбина може да съдържат само хрониките от седмицата. За да идат още по-далеч.

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет. „Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели.

Подкрепете ни