На българската идея не ѝ служат. Тя служи на своите глашатаи. Българската идея най-често се носи от касиера на дружината.

Това беше написал Александър Секулов преди вече доста време в едно свое есе. И не че е пророк, нито е казал нещо, което вече не ни е татуирано подкожно, но в същия наклон на мисълта нямаше как през тази седмица уводният ни материал да не е за суджуците и бенчовците, с автор Полина Паунова. За останалите тъжни случки от ежедневието, преразказани с горчив сарказъм, прочетете и тазседмичните ѝ „Вместо новини“.

Как ТЕЦ „Брикел“ се превръща в опасен инсинератор с подкрепата на държавата – Венелина Попова със свое изследване по темата. Остава без отговор обаче въпросът: вълнуват ли се за здравето си тези, които са най-застрашени от последствията?

През какво трябва да минете, в случай че искате да се заровите в семейната история и да проверите дали ваш роднина има досие – полезно ръководство за взаимоотношенията с Комисията по досиетата от Светла Енчева.

И като започнахме с полезните неща, във връзка с първия епизод на нашия подкаст, който стартира миналата седмица, ви предлагаме материал от Йовко Ламбрев на тема „Що е то подкаст?“.

Междувременно в началото на август „Тоест“ стана на половин година. По този повод споделяме с вас отчета за първите шест месеца на нашия проект и размишленията покрай него.

Приятно четене!