Изпълнената с положителни новини за българщината седмица измина. Ето, заради отказа на България да ратифицира Истанбулската конвенция, тя няма да влезе в сила за Европейския съюз. Отлично – спасихме Европа от собствените ѝ пороци, убихме джендъра и справедливостта възтържествува.

Хубавото е, че след Конвенцията Корнелия Нинова тръгва на битка (разбира се, в името на българщината) и срещу Пакта за миграция на ООН. Това са Тръмп, Орбан и Нинова! Да живей!

Междувременно Льо Пен събира не къде да е, а в именно в София съюзниците си от Източна Европа. Целта – ще громи ЕС в този му вид.

Заради всички тези благини (те са си направо очевидни) гръцки пенсионери започват да се местят в България. Щели да живеят по-евтино. Ето, Гърция прие Истанбулската конвенция и няма нищо против Пакта за миграцията, което най-вероятно потриса гърците в третата възраст, та те поемат към страната ни! Ставаме оазис.

И въпреки че ставаме мечтан остров в инак покварената Европа, тия от Брюксел ще ни обясняват за плана „Европа на две скорости“. Добре че беше Борисов да им се скара

И още: слава богу, че идната седмица ще обявяват мониторинговия доклад за България, та родната прокуратура да се сети да работи. Изненадващо в четвъртък Цацаров поиска шест депутатски имунитета, а в петък се разгневи, че делото на депутат от БСП е забавено от съда четири месеца. Любопитен детайл, премълчан от Цацаров, е, че въпросния казус е престоял в прокуратурата пак четири, но… години. И тъкмо човек да се зачуди сега тая инициатива с имунитетите за да се хареса на Брюксел ли я извършва главният прокурор, или за да натисне политически БСП и „Воля“ и… съдът да вземе да „отреже“ главата на Октопода и да оправдае Алексей Петров.

Впрочем всички обвинения от страна на прокуратурата по „знакови“ дела, включително и с шестте имунитета, ще приключат така печално, но за това четете във „Вместо новини“ след 6 години например. Хубавото е, че дотогава никой нищо няма да помни, щото журналистките ще са заети не да питат, а да правят кафе на Башар Рахал, който ги заглежда сластно. Ако пък не правят това, медиите им ще се затварят по рецепта, изготвена от ВМРО.

Тримата патриотични лидери се събраха тази седмица „да гледат“ картини в Министерския съвет и да си обещаят, че ще са кротки. Всичко правят хората за тая стабилност. Е, Симеонов не е подал оставка, а майките на деца с увреждания протестират всяка вечер, но това са детайли. Председателството мина, не е нужно да крием протестите от улиците.

А ако се чудите как е Пеевски… Добре е момчето – след като му приеха медийния закон, с който прави пиар на България срещу Сорос, гласи и свой човек в Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства. Защото като всяка уважаваща себе си институция си има лична квота навсякъде. Борисов и ГЕРБ имат задължението да му я гласуват. А какво ще прави човек на Пеевски в Бюрото за контрол на СРС, смятам, е съвсем ясно – ще контролира.

Както се вижда – всичко е стабилно. И се случва така, както трябва. Точно както трябва и заради срива в Търговския регистър чиновниците там си раздадоха бонуси. Точно така е трябвало да се случи.

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни