Бившият депутат от „Атака“ Владимир Кузов е станал член на ДПС в София. Отлично. Освен осъден за склоняване на непълнолетен към блудство, партията си има и дете в лицето на Пеевски, и архонт – в лицето на Слави Бинев. Чудна, чудна формация. Като вземат властта: Пеевски – в ДАНС, Кузов – в Социалното министерство.

А докато сме на детска тема, един вид: ето, Цветан Цветанов щял да подарява детска площадка на Галиче. Блудството обаче беше предната седмица. Сега – подарък. После – в Норвегия имало проблеми…

И още по същата тема, както се казва: Бареков щял да прави публицистично предаване. С бившия депутат националист Байрактаров. Само не е ясно подходящо ли е подобно съдържание за сутрешните часове. И малко контекст – медията, която ще приюти евродепутата, е тази, която приюти огромна част от „медийните пакети“ на последния референдум.

Българщината атакува Брюксел на ранина. С настъпването на новата седмица, в утринните часове на понеделника, се появи вицепремиерът Красимир Каракачанов, който още не е сменил името си изконно българско, и държа пространна реч, че е „крайно време да излезем от тази приспивна песен, че в Европа ни третират като равни“.

Малко по-късно превозвачите заплашиха с референдум за излизане на България от Европейския съюз, ако т.нар. закон „Макрон“ влезе в сила. Ама чудесна работа – Европа е виновна за всички български беди, добре че има патриоти тираджии и… обикновени патриоти като Каракачанов да ни вардят, че току-виж и тук ще стане като в Норвегия – „фиорди и педофилия“, както твърдеше някаква уона би психоложка в националния ефир. Впрочем твърдеше го най-безпрепятствено.

Друго са си българските нрави. Ето такива: инцидент с кон и счупена каруца в София завърши с масов бой. Заради мелето са задържани дядо, чичо и внуче.

И още български нрави: Нено Димов категорично не иска да прави екооценка на Плана за Пирин. Това се случва, въпреки че бившият ДСБ депутат, впоследствие деец на Института за дясна политика и най-накрая патриот министър многократно заявяваше, че по казуса ще се съобрази с решението на съда. Но ето че ведомството му обжалва на втора инстанция решението на съда за Националния парк „Пирин“ от април 2018 г. Тогава тричленка на Върховния административен съд реши, че новият план за управление на Националния парк „Пирин“ трябва да бъде подложен на екологична оценка въпреки точно обратното решение на Екоминистерството. Това е и изискване на ЮНЕСКО към българското правителство от 2016 г., препотвърдено в проекторешение на Комитета за световното наследство, което ще бъде гласувано през юни 2018 г. Е да де, ама Нено Димов не мисли така. Дали мисли за Цеко Минев (който, по думите на премиера, стои зад „Юлен“) – можете да прецените вие…

ДАНС отказва да изпълнява Закона за специалните разузнавателни средства (ЗСРС). Ето защо Агенцията решила, че няма да дава възможност на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКСРС) да извършва подробни проверки в Агенцията. През 2017 г. в структури на ДАНС бяха осуетени три проверки, а още по-тревожно е, че това вече е официална позиция на ръководството на Агенцията. Тя е обективирана в писмо, в което се сочи, че представителите на НБКСРС нямат достъп до материалите, на които се основава искането за използване на СРС.

Хубаво е, че „българските нрави“ си имат цена. И ако тя е невидима за голяма част от самите българи, то австрийският вестник „Дер Щандарт“ я назовава. „Руснаците са стъпили здраво в България“, пише изданието.

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни