Стараем се възможно най-малко да ви занимаваме със себе си. Вярваме, че материалите и авторите трябва да стоят във фокуса на един медиен проект. Но тази публикация е изключение, защото месец и половина след началото бихме искали да сверим часовниците си с хората, които от първите дни са наша публика. Имаме нужда да съпоставим нашите възможности и планове с вашите очаквания. Подготвихме кратка анкета и ще бъдем много благодарни, ако отделите две минути, за да я попълните.

Преди това обаче искаме да споделим нещо. От самото начало смятаме, че подобен проект има нужда от съветници – хора с опит и авторитет в журналистиката и медийната материя, които да ни наблюдават отстрани и без пряко да се намесват в редакционната ни политика, да подсказват идеи и да реагират на грешките, които неизменно ще допускаме в неопитността си. Затова поканихме няколко дълбокоуважавани от нас експерти и те за наша радост приеха този ангажимент.

Нери Терзиева е журналист и продуцент, водещ на „По света и у нас“ през първите години на прехода. Основател и директор на „Ефир 2“ – първия опит за нов вид телевизия у нас, с авторска журналистика от първо лице, разчупваща рамката на тогавашната казионна държавна телевизия.

Проф. Нели Огнянова е юрист и преподавател, експерт по медийно право, ръководител на катедра „Европеистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Интересува се от връзката между право, технологии, свобода и напредък на обществото и вярва, че критичното мислене е важно за демокрацията.

Марин Бодаков е литературен редактор във вестник „Култура“, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“ и автор на седем поетични книги. Марин беше първият, който ни поздрави за начинанието и ни окуражава от самото начало.

Възможността да разчитаме на тяхната безкористна подкрепа и приятелство е чест, за която сме дълбоко признателни.

Към анкетата >>