Ерна Ангелова (р. 1972) е пловдивска художничка, завършила българска филология. „Да пишеш или да рисуваш – казва – за мен е начин да се срещаш и да оставаш със себе си. Много е хубаво чувството, когато срещата е радостна и не усещаш как лети времето…“ Част от работите ѝ са вдъхновени от морето на Странджа – Варвара и Синеморец, – така са се родили и повечето от картините, събрани във „Виа Понтика“, предишната ѝ изложба. Следващата предстои между 28 юни и 17 юли в галерия Arsenal of Art в Капана (Пловдив). „Лека-полека“ е нейният текст от сборника „Бащите не си отиват“, втора стъпка на издателство ICU в разгадаването на общото ни българско и човешко битие през семейните връзки (след „Куфарът на брат ми“ – и двете под вещото съставителство на Невена Дишлиева-Кръстева).

Аудиорубриката Литературен флашмоб хвърля мост между 23 април, световния Ден на книгата, и 24 май, българския Ден на книжовността. Всеки делник между тези две дати ще публикуваме по една подбрана творба на български или чуждестранни автор, прочетена от писател, поет, драматург, преводач, художник, актьор или издател. Приятно слушане (и четене)!

Искате да четете повече подобни статии?

Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет. „Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели.

Подкрепете ни