Кметът на Кърджали Хасан Азис приема за нормално откровението на турския президент Реджеп Таип Ердоган, че до Кърджали приключва „духовната граница“ на Турция. Няма проблеми, и Корнелия Нинова (наред с президента Радев) приема за нормално конското от руския патриарх. Всичко ще е наред едва когато Меркел припознае София, защото, както знаем, Бойко Борисов няма да може да ѝ откаже… и тогава ще се оправят всички проблеми с германска прецизност.

Да прави каквото иска Меркел, само да не дойде обаче джендърът. А той, джендърът, е разпределен в Конституционния съд на бившия депутат от ГЕРБ Анастас Анастасов. После – разбира се, че няма никакви договорки с управляващите. Също както не предупредиха и героичния депутат Делян Добрев, мистериозно научил пак от КС, че ако не си оттегли оставката, ще трябва да напусне парламента.

Иначе обаче спете спокойно, каза Валери Симеонов. Няма рискове за управлението. За него, за Сидеров и Каракачанов България била най-важна от всичко. Естествено, че им е най-важна България. Иначе няма работодател, който да им плаща заплата. Толкова е просто. Чисто и просто – като къпан милиционер.

А като стана дума: вътрешният министър Валентин Радев сериозно е приел думите на премиера Борисов, че до всяка дупка по улиците трябва да има полицаи. Ама съвсем сериозно. „Няма как на всяка дупка да има полицай, но навсякъде ще дадем предписания“, съобщава той, а в думите му няма грам ирония. Браво! С изявлението си Валентин Радев наистина доказа, че само за вардене на дупки става. А оттам може да дава и изявления, да весели населението.

Още новини: КЗК глоби пет фирми заради кисело мляко в кофички от полипропилен. Адмирации! Защото КЗК далеч не бе така решителна, когато разглеждаше някои сделки на Пеевски.

Също така: НАП не може да събере 5,8 млрд. лв. ДДС от ревизии за 17 години. Според обясненията на приходната агенция, тези пари на практика били отписани. Проблеми обаче няма, също както няма събираемост, точно както няма да има и полицаи до дупките. Дупки обаче има. И в асфалта. И в бюджета.

И при такова изобилие от дупки в името на стабилността няма как да не споменем една липса. На концертна зала в Пловдив… Във вторник стана ясно, че градът няма да посрещне домакинството си като Европейска столица на културата с модерна концертна зала през 2019 г. Най-вероятно тънещата сега в разруха най-голяма концертна зала в града ще може да посрещне творците и зрителите едва през 2020 г. Ами да! Защо да има напрежение, като им е толкоз важна тая култура, ще почакат година…

Въпреки това спете спокойно, както каза Валери Симеонов. Положението е стабилно.

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни