Кой похити общия празник за нашето Освобождение, попита днес президентът Румен Радев. Ехото във Facebook му отговори. Леонид Решетников написа, че патриархът не го е мъмрил, а го е наставлявал бащински. Националният празник беше превърнат в лична изповед на кушетката на психоаналитика Кирил. „Румене, ти имаш жена, имаш жена, имаш жена. Сега стани и виж, че си геврек“ – някакъв подобен сеанс си представям с президентския Алф в тази национална изповедалня.

„Но аз не съм само президент, а и християнин, затова не вярвам, че неговата цел е била да всее разкол между нашите народи“, каза днес президентът Радев по БНТ. Религията не е нещо, което размахваш по телевизията. Сега да си представим какво щеше да се случи, ако президентът на светска държава, в която християнството е традиционна, но не единствена религия, беше съобщил, че изповядва каквато и да е различна от християнството религия?

Друго си е, докато коментираш ЧЕЗ и руския патриарх, в качеството си на български президент да направиш едно коремно възлизане на лоста по време на военно обучение. Възлизахме, възлязохме, и пак ще възлизаме, ако кажат – и по корем!

В понеделник улиците не опустяват заради поредното предаване на Емил Кошлуков по БНТ, но пък паркингът пред телевизията се пълни с депутатски коли, понеже гостува поредният коалиционен партньор на Кошлуков. Двамата със Сидеров си припомниха общото минало, докато са били от кой ли не цвят в политическото пространство. После Сидеров забрави, че е политик, и се събуди на телевизионната кушетка на Кошлуков в шизофренната си роля на журналист, който критикува друг журналист. Той обвини водещия на предаванията „Вяра и общество“ и „История.бг“ Горан Благоев: „Това е един манипулатор, това е един човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ. Според мен този човек е агент на соросоидните общества.“

Във вторник Георги Лозанов обясни пред БНР, че не може политиците да се държат по подобен начин към журналисти и е редно Сидеров да постъпи като Антон Тодоров. Това значи да напусне парламента и да иде в телевизия „Алфа“. У нас политиците са коректив на журналистите, а не журналистите – на властта.

Говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни защо Сотир Цацаров даде промените в законопроекта за частната охрана за поправка. Според него държавата показвала, че абдикира.

Ако питате Корнелия Нинова, тя отдавна е абдикирала. Това разбра лидерката на социалистите, докато газеше в наводнените земи на Брегово. „Страшно е!“, каза тя, докато Нено Димов, съвместяващ ролята на правителствен оптимист и екоминистър, видял, че няма „съществени проблеми“.

Направо трагично изглежда положението в Здравната каса. Очертава се голям преразход от около 85 млн. лв. за онкомедикаменти в болниците. Очаквало се до края на годината 5% повишение на лекарствата. Кой влияе на тези проценти, ще очакваме утре някой да развие като медийна трагедия. През това време Здравната каса става все повече каса и все по-малко здравна. Дали някога ще стигнат парите да излекуваме Касата?

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни