Можеше да е смешно, обаче вече става страшно.

Разследващ журналист от Червен бряг е пребит пред дома си, след като разкрил поредица схеми на Общината. Това се случва точно ден след срамния дебат в парламента, при който управляващите обясниха, че проблеми със свободата на словото у нас няма, защото – ето, вижте Малта, вижте Словакия – там убиват журналисти. Тук нищо не им правят. Вече чакаме първия разстрел. Тогава пак няма да има проблем – вероятно защото „ще си го е заслужил“.

МВР издирва „на педал“ избягалите затворници, твърди министър Валентин Радев. Така е, под дърво и камък ги издирва полицията. Усърдно всички си гледат работата, точно както я вършеха и надзирателите на затвора…

Разбира се, усърдно си гледат работата и парламентаристите. Ето, поправиха антикорупционният закон, който тъкмо приеха. В тоя смисъл – адски високо е и качеството на законопроектите у нас.

На този фон БСП и ГЕРБ за пореден път решиха да премерят ораторски сили в Народното събрание. Според Корнелия Нинова левицата е алтернатива на ГЕРБ, според ГЕРБ пък БСП е креслива опозиция, Борисов е международен фактор, а няма как социалистите да са алтернатива, защото се провалят. Впрочем наистина няма как БСП и ГЕРБ да са си алтернатива по никакъв начин. Защото по всички основополагащи теми – справка: върховенството на правото – те заедно с ДПС гласуват като един.

Тази седмица се заговори как и кога ще достигнем средноевропейските доходи. В Монтана вероятно ще се случи доста по-късно, отколкото в други български градове. Но дотогава там ловко се изобретява ноу-хау за оцеляване. Хитър престъпник успя да открадне половин милион лева от оборота на хипермаркет. Между 9 и 10 ч. сутринта в четвъртък мъж, облечен в униформа на инкасо фирмата, която обичайно обслужва търговския обект, влязъл и поискал седмичния оборот. 37-годишната служителка на магазина, която отговаря за касата, му предала чувалите с парите и той си тръгнал. Че това е кражба, станало ясно час по-късно, когато пристигнали истинските служители от инкасото.

Та за живота у нас си говорим… Впрочем неговата продължителност в България е най-ниската в целия Европейски съюз. И добре че е така, защото я си представете тази мъка и да е дълга…

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет. „Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели.

Подкрепете ни