Само за една седмица – трети затворник избяга от затвора. Този път в Пловдив. Очевидно човекът е почерпил вдъхновение от рецидивистите, напуснали предната седмица Софийския затвор през централния вход. Този просто не се прибрал от работа. В случая дори за чистачка, която го е гонила, не се съобщава. Всъщност истинска радост е, че малко от лишените от свобода очевидно искат да напуснат затворите. Иначе, който е пожелал свободата – я има.

Гениална идея е обладала управляващите. ГЕРБ ще узаконяват незаконните строежи. Депутати на Борисов ще направят пореден опит да „спасят“ незаконни строежи срещу плащане на санкция от 30 на сто от строителната им стойност. По този начин кметовете щели, забележете, да избегнат морални проблеми, свързани със събарянето на обитаеми къщи, тъй като често това е единствено жилище на потърпевшите, мотивират се вносителите на промените в Закона за устройство на територията. И още морални проблеми ще се избегнат. Например морален проблем с развалянето на произволен красив хотел на първа линия по Черноморието. Ама как ще си слагат такъв грях на душата, че да го бутат? Или моралният проблем да разтурят някоя кръчма, поникнала в Пирин. Ами тя е посещавана, защо да не си работи… Ей такива едни – морални проблеми.

А като споменахме Черноморието, как да не обърнем внимание на факта, че правителството е открило процедури за предоставяне на концесии на четири атрактивни морски плажа, чиито договори изтичат или са приключили. Това са „Св. св. Константин и Елена-юг“, „Ривиера“, „Ахтопол-север – източна зона“ и „Китен-юг“. В момента те се държат от фирми от групата „Химимпорт“, вдовицата на убития Емил Кюлев – Весела Кюлева-Станкова, Стоян Германов и „Етап Адрес“ на Галя Топалова. Очакванията, съобщени от Mediapool, са същите играчи отново да спечелят концесионните процедури, защото зад тях имат построени хотели. Ама иначе – честно състезание и процедура. Прозрачност и стабилност.

Доклад на „Фрийдъм Хаус“ сочи, че в България медиите не били свободни. Шокиращо! Никога не бихме предположили такова нещо. Човек като види Делян Пеевски, Петьо Блъсков, Недялков и компания, си мисли само за честна и чиста информация. За нищо друго.

Оказа се, че ЧЕЗ поискали увеличение на цените на тока. С 5% – дневната тарифа, а нощната – с 51%. Палава ще излезе Гинка Върбакова, нощна птица. Но пък добре че държавата се отказа да влиза в сделката, защото иначе щеше да има протест и пак граждани щяха да разклатят стабилността на Борисов.

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни