Добре че стана 2018 година, та дъщерята на бившия банкер и настоящ изгнаник в Сърбия Цветан Василев да прозре, че в България има шуробаджанащина. Хубаво нещо са тия открития. А още по-хубаво е, че се случват години след като шуреят и баджанакът се скараха. Така очакваме един ден, когато ГЕРБ паднат от власт, да обявят, че в страната има корупция…

Връщаме се обаче на дъщерята: намирала също така за много лошо, че приоритет на Председателството е политиката към младите хора, а тя, горката, видите ли (дето е със заповед за арест), била принудена да живее извън България. Завидни драматургични умения демонстрира момичето. Също като доскорошния партньор на баща ѝ – Делян Пеевски, който от позицията на крупен медиен (а и не само медиен) бизнесмен се обяви за прозрачна собственост на изданията у нас.

Като споменах Пеевски и медии… няма как да не обсъдим Кошлуков. СЕМ реши във вторник да глоби БНТ с 3000 лева заради показания в ефир среден пръст от него. Телевизията обаче настоява, че от глобата няма нужда, тъй като водещият на „Още от деня“ вече е наказан със „забележка“. Другите аргументи на БНТ, с които е оспорена глобата, са, че Кошлуков още на следващия ден се е извинил за поведението си в ефир, а също така бил много афектиран заради протестите срещу телевизията. Удивително нещо е двойният стандарт: как когато Волен Сидеров обиждаше колегите на Кошлуков, водещият нито веднъж не му показа среден пръст….

И понеже още витаем около Пеевски, нека да отметнем всичко свързано с него. Прокуратурата не е открила данни за престъпление в доклада на турската служба за борба с контрабандата и организираната престъпност, сочещ тютюневия холдинг „Булгартабак“ за основен източник на контрабандни цигари в южната ни съседка. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров. Съвсем очаквано обвинението не намери данни за престъпление. Тая липса на данни беше ясна още от момента, в който прокуратурата и МВР чакаха да им изпратят официален, публичен доклад…. публикуван на интернет страница.

Иначе, кабинетът се отказа от сделка с ЧЕЗ, била нецелесъобразна. Затова правителството оставя Гинка от Пазарджик да си купи най-голямото електроразпределително дружество у нас. Това, че и съпругът ѝ, и тя изскачат от няколко досъдебни производства, не тревожи никого. Или както каза преди седмици кметът на Пазарджик: „Ще успеем, ще вземем ЧЕЗ.“

Колкото до информацията, че 2,5 от 3 млн. работещи българи вземат под 1000 лева заплата… нея няма да я коментираме. Тя се обяснява и с Кошлуков, и с Гинка, и с Пеевски, но е предмет на един доста по-дълъг разговор.

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет. „Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели.

Подкрепете ни