Българският президент Румен Радев казва в интервю за ТАСС, че България „има стратегически интерес да получава руски газ чрез газопровод по дъното на Черно море, който излиза на българска територия“. Хвали руските туристи и руските купувачи на имущество у нас.

След толкова дни в обсъждане каква е Гинка Върбакова и има ли тя почва у нас, правителството поиска да има дял в електроразпределителното дружество. Досега вицепремиерът Валери Симеонов се чудеше дали в „Инерком“ знаят какво е трафопост. Хубаво се е измъкнал обаче вицепремиерът – говори за лицето, а не за Гинка: „Не знам дали лицето може да взема сложни решения.“ Патриотичният му другар в парламента Волен Сидеров, нали е изкуствовед, поиска златна акция в ЧЕЗ.

Питахме дали една фирма може да гарантира тока ни. Сега е ред да попитаме кой ще гарантира, че държавата ще печели от дела си в подобна сделка, а няма да прелива от задължения, за да поддържа лоша услуга с държавния бюджет?

Шефът на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев днес обясни пред парламента, че „Инерком“ са запитали дали банката може да поеме кредита на ЧЕЗ към ЕБВР. Отговорът от държавната банка бил, че интерес има, но повече не са го потърсили. Поне един човек в държавна институция е знаел, че нещо шава в тая държава. В ДАНС, разбира се, са по-добре, те от 2010 г. знаят какво мислят всички за ЧЕЗ в държавата.

Собственичката на „Инерком“ Гинка Върбакова събра очите на Комисиите по енергетика и за контрол на службите за сигурност. Цял ден снимки от парламента показваха тоалетите на новата собственичка. Микрофони бяха нагласявани – ще кажеш, че имаме нов вицепремиер по жиците. Жената от Пазарджик-Требич-Стамболийски обяви следващите участници в този разтърсващ телевизионен формат. Време беше ГЕРБ да извади жена в двубоя срещу Корнелия Нинова. И Гинка Върбакова влезе в ролята.

Вече има нов участник в „Енергобрадър“. Телевизиите се надбягват в момента да открият нова участничка, този път от Крушовица. Гинка Върбакова заяви в парламента: „Политици от една партия попитаха как може 42-годишната Гинка от Стамболийски да си купи ЧЕЗ. Бих върнала с въпроса как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи „Техноимпекс?“ Евтина риторика, но явно върши работа, когато някой си пазарува ток.

Слави Трифонов обаче е по-добър и ѝ отговори във Facebook с десетки примери от цяла България за сделки, за които може да задава въпроси. Така ще ги наричаме вече, за да не се обиди някой по възраст и местонахождение на фирмена регистрация.

След заседание на Комисията по енергетиката лидерката на БСП Корнелия Нинова ще си говори с Цветан Цветанов през Съда в Страсбург. Цветанов обвини БСП, че не е защитавала националния интерес при приватизацията на дружествата. „Искаме поименно кои са гадовете, които искат да свалят правителството“, му казала Корнелия Нинова според в. „Труд“. Ще дадат стенограмата на Нинова, за да види, че не е обвинявал никого.

Пазете стенограмите, защото вече има едно предупреждение от бъдещата собственичка на ЧЕЗ Гинка Върбакова. Тя се чувства „жертва на политическа атака“ и на „безпрецедентно сатанизиране“. Обещала е да съди всички, отправили ѝ обидни квалификации.

Възрастта не е от значение за това да имате фирма, но се обмисля как родителите да носят наказателна отговорност, когато малолетните им деца сключват брак. 1100 екипа от представители на различни институции са обикаляли адресите на отпадналите от училище деца, за да убедят родителите да ги върнат обратно в клас. Управляващите са си доволни от Механизма, както казват на документа, с който са сформирали тези екипи. И обещават повече пари за училищата, в които има „такива деца“.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев има Facebook профил. И го използва за стихчета. „С честита Баба Марта МВР Ви поздравява! Празнувайте и се веселете, но… не забравяйте, че МВР Ви наблюдава.“

Докато ми говори на „Вие“, го броя за стихоплетец, а не за министър.

Всичко от рубриката „Вместо новини“

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни