Катерина Стойкова (р. 1971) всяка година е различна. През 2018 г. излиза изпод втората си кожа и решава да поеме отговорност за радостта от живота. Майка е на пораснал син и е авторка на няколко книги. Стихотворението, което чете тук – „Терасата на осмия етаж“, е от най-новата, за която с право се казаха ето такива неща: „ще ви разплаче и разгневи“, „белег в мозъка“, „филигранна работа върху формата“, „това не е просто поезия, изповед, мемоар, това е пробив“, „няма страшно, чете се за един час… страшното е после, като започнеш да я преработваш“, „всяка дума реже със своята прямота“, „… и те нанизва на кинжалите си“.

Аудиорубриката Литературен флашмоб хвърля мост между 23 април, световния Ден на книгата, и 24 май, българския Ден на книжовността. Всеки делник между тези две дати ще публикуваме по една подбрана творба на български или чуждестранни автор, прочетена от писател, поет, драматург, преводач, художник, актьор или издател. Приятно слушане (и четене)!

Искате да четете повече подобни статии?

„Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели. Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет.

Подкрепете ни