Седмицата на Валери Симеонов. Така започва този път саркастичният обзор „Вместо новини“ на Полина Паунова. И продължава с останалите абсурди от латиносериала на стабилността.


Политическият ѝ анализ тази седмица пък е фокусиран върху признанието на Бойко Борисов, че е зависим. С което той губи легитимността си като министър-председател на България.


Светла Енчева обаче обобщава ключовите стъпки, които проспахме като общество, и така допуснахме да ни застигне диагнозата, чийто симптом е Валери Симеонов. А тя, диагнозата, е животозастрашаваща. Дано болестта е лечима.


В осмия епизод на подкаста ни „Паралели и меридиани“ Александър Детев разговаря с журналистката Капка Тодорова за възможните последици от отминалите избори в Бавария и предстоящите в Хесен утре. А от дипломата Стефан Тафров ще чуете подробен анализ на политическата ситуация в цяла Европа.


Венелина Попова разговаря с писателя Христо Карастоянов по повод новата му книга „Животът няма втора половина“, която представлява художествено-документален разказ за времето след белия терор. А разговорът, уви, удачно прокарва паралели между онзи период и днешното потъване.


Йовко Ламбрев в рубриката си „Аз, киборгът“ този път също е на политическа вълна. За тревогите и рисковете от превръщането на популярен доскоро политик във вицепрезидент на Facebook четете в статията му „Опасни връзки“.


И понеже тази седмица всичките ни материали са изключително оптимистични, нека завършим с интервюто на Нева Мичева с португалския писател Педро Ейраш за… края на света. Всъщност това е най-жизнерадостният ни текст този път. Не се шегуваме. :))


Приятно четене и слушане!