За тези 9 месеца публикувахме над 300 статии, 6 видео- и 38 аудиоматериала, от които 8 епизода на подкаста ни „Паралели и меридиани“. И нито един копипейст материал – няма препечатани Facebook статуси, публикации от блогове и прессъобщения, нито преведени статии на чуждестранни медии. Липсват също рекламни банери и платени репортажи.

Всичко това е възможно благодарение на вас, нашите верни читатели и поддръжници.

На 1 февруари т.г. група мечтатели – Ан Фам, Владислав Севов, Йовко Ламбрев и Лина Кривошиева, създадохме една експериментална медия. „Тоест“ се издържа изцяло от читателски дарения и доброволчески труд на основния екип и част от авторите. Ние не се стремим първи да съобщаваме новините, а каним утвърдени журналисти и експерти да ги коментират, анализират, обяснят.

Девет месеца след създаването на „Тоест“ все още не можем да кажем, че експериментът е успешен. Но бавно и изцяло органично интересът и доверието към нас растат, разширява се и кръгът от верни читатели и автори, които ни подкрепят. Това доказва, че такава медия може и е нужно да съществува.

Въпреки всичко оцеляването ни дотук е неустойчиво и на инат. И ще сме дълбоко признателни, ако ни подкрепите с малък месечен принос или с еднократно дарение, за да продължим да създаваме стойностни материали за вас.