През този месец имаме няколко добри новини, които с голяма радост искаме да споделим с вас:

🏅 Както вече се похвалихме, в началото на месеца поделихме с Иво Божков наградата на публиката „Свободен електрон 2020“, връчена от Фондация „БлуЛинк“. Отново сърдечно благодарим на организаторите и най-вече на всички гласували.

🎓 С усмивка научихме, че първата дипломна работа, посветена и на „Тоест“, е защитена с отличен 5,50. Искрени поздравления за Ралица Братанова и за научните ѝ ръководители от Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски“!

📰 В ноемврийския си брой едно от най-многотиражните и авторитетни издания в Италия Internazionale препубликува текст на Светла Енчева в „Тоест“, преведен на италиански от Алесандра Бертучели. В случай че сте пропуснали статията при нас 👉🏻 „Евфемистични депортации“.

Internazionale – статия на Светла Енчева
Internazionale – статия на Светла Енчева
Internazionale – статия на Светла Енчева

📚🏛 През този месец с нас се свързаха две организации, които проявяват желание за партньорство със серия текстове, списвани съвместно с експерти от съответните области: „Заедно в час“ по теми за образованието и Съюзът на урбанистите в България относно планирането и благоустройството на „градовете за хората“ (по Ян Геел). Подобно сътрудничество вече имаме с Асоциацията на европейските журналисти с рубриката „Хроники на инфодемията“ – за дезинформацията по време на пандемията. Благодарим на организациите за доверието, високата оценка и за това, че избират именно „Тоест“ за отразяването на толкова важни обществени теми. Очаквайте в най-скоро време нови рубрики за образование и градоустройство.

📩 Рубриката ни за читателски писма „Говори с Нева“ намира своите верни почитатели на най-неочаквани места. През този месец Нева Мичева получи изключително мило писмо от областното представителство на Камарата на строителите в Пловдив. Оказва се, че всяка седмица в местния офис на професионалната организация се събира неформален читателски клуб, в който членовете му дискутират наскоро прочетени от тях заглавия. В писмото се съдържа и покана към Нева да ги посети „след нормализиране на ситуацията с COVID-19“, за да обсъдят сборника „Говори с Нева“, който съвместно с ИК „Жанет 45“ издадохме по-рано през годината.

🙏🏻 И накрая ви благодарим, че сме заедно в този труден период. Съвсем очаквано и разбираемо по време на тази безпрецедентна медицинска криза с икономически последствия част от вас спряха месечните си дарения към „Тоест“, но някои пък си ги увеличиха или сега се включиха. Благодарим от сърце и на едните, и на другите за подкрепата.

„Животът е хубав напук на другите си качества“, заключи Нева. Какво ни остава, освен напълно да се съгласим с нея и да си пожелаем скорошно нормализиране на ситуацията.