В подкаста „Паралели и меридиани“ потегляме по света в опит да намерим обяснение на актуалните проблеми в България. Ще търсим мнението на българи в страната и чужбина, които са експерти по темите, заели сериозно място в общественото и медийно пространство непосредствено преди всеки епизод на предаването. Ще изграждаме нужните паралели с миналото и ще обикаляме релевантните меридиани в настоящето, за да откриваме комплексните и детайлни отговори на актуалните въпроси. Ще се опитаме да гледаме отвъд предлаганите прости решения в търсене на баланса и истината.

В подрубриката „Паралели“ ще отправяме поглед към миналото и ще представяме релевантни на актуалните теми събития, случили се в същата седмица, в която излиза подкастът, но в годините назад. „Меридианите“ пък ще ни помагат да опознаваме света, взимайки пример и научавайки повече за други държави и общества. Ще се опитваме да разберем техния подход за дискутиране, разбиране и овладяване на актуално дискутираните теми.


„Паралели и меридиани“ е авторски подкаст на Александър Детев. Очаквайте първия епизод в съботното издание на „Тоест“ на 4 август 2018 г.

Абониране: RSS | Spotify | Apple Podcasts | Google Podcasts | Overcast | SoundCloud

Искате да четете повече подобни статии?

Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет. „Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели.

Подкрепете ни