Този епизод е посветен изцяло на събитията от 2 септември 2020 г. Откъде се появиха провокаторите, водното оръдие, какво си шепнеха хората, когато ги видяха, как бягаха през фонтана на Президентството, как жандармерията подгони протестиращите в градинката на Народния театър – „Бомба, вдигни щитовете“… И как в краката ни се пръскаха бутилки и бомбички, докато тичахме и се криехме под навесите на сградите, а зад гърба ни налиташе жандармерия с палки в ръце.


Автор: Николета Атанасова
Участват: Краси Петров, Нестор Арсенов и Страхил Делийски
Аудиообработка: Николета Атанасова и Теодор Иванов
Визия: Александра Димитрова

Музиката и ефектите в сериала са композирани и изсвирени специално за всеки от епизодите от Теодор Иванов и Иван Шентов.


Като част от документалния подкаст „Мястото“ с Николета Атанасова, минисериалът „Протестът“ ни връща хронологично към атмосферата на площадите и палатковите лагери от лятото на 2020 г. в България. Звучат гласовете на хората, които месеци наред изразяваха недоволството си и искаха оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Абониране: RSS | Spotify | Apple Podcasts | Google Podcasts | Overcast | SoundCloud

Искате да четете повече подобни статии?

Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет. „Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели.

Подкрепете ни