Пътят към свободата минава през трупове на пазени тайни.

Това е последното изречение, което доц. Кристиан Таков написа в блога си. През тази седмица се навърши една година от началото на неговото осезаемо отсъствие.

Темата на седмицата е подкрепата от Брюксел за намеренията на България да отвори вратата на чакалнята за еврозоната. Какво означава изглеждащото на пръв поглед засукано и неясно условие, което страната ни получи, прочетете в уводния материал от Полина Паунова, като не пропускайте и тазседмичния ѝ политически обзор в рубриката „Вместо новини“.

Продължаваме с темата за промените в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, известни като поправките „Пеевски“. Венелина Попова разговаря с проф. Нели Огнянова за истинската цел и истинските мотиви на законопроекта.

Поглеждаме отвъд океана с разказа на Александър Детев за новото явление в американската политика – 28-годишната Александрия Окасио-Кортес, която успя да спечели първичните избори в един от нюйоркските окръзи срещу считания за непоклатим кандидат на демократите Джоузеф Кроули. Може ли тя да повлече крак и знак за промяна ли е това пропукване в американското политическо статукво преди частичните избори през ноември?

За съвременната клубна култура прочетете в текста на Лина Кривошиева, а в рубриката „Аз, киборгът“ Йовко Ламбрев разказва за модерните болежки, които може да си докарате от ежедневната си работа пред компютъра на бюрото.

Приятно четене!