Еха, не знаем откъде да започнем...

Скъпи читатели и дарители на „Тоест“,

За под 72 часа от публикуването на редакционния ни материал, в който ви обяснихме какво е финансовото положение на медията в момента и призовахме за помощ,

не само достигнахме първата критична сума от 5500 лева месечно, но успяхме и да я надхвърлим!

И дори с напълно реалистична надежда да се устремим към следващата ключова цел – 10 000 лева, нужни за пълната издръжка на медията.

Този невероятен резултат за толкова кратък срок ни осигурява спокойствието да подновим дейността си на 1 октомври, но най-вече (най-вече!) ни дава увереност, че усилията, които влагаме, и качеството, което постигаме, се ценят от нашите читатели. Че има(те) нужда от „Тоест“. Че има смисъл този проект да съществува.

Благодарим ви!

Благодарим на всичките 138 нови дарители, които регистрираха месечни плащания; на онези 41 души, които направиха еднократно дарение; на досегашните дарители, които увеличиха месечната си подкрепа; на всички, които споделиха редакционния ни текст и със свои думи призоваха за подкрепа на „Тоест“, които оставиха коментари, изпратиха съобщения и имейли и се обадиха по телефона, за да ни окуражат да продължим.

Благодарим от сърце и на всички медии, журналисти и граждански организации, които отразиха нашия призив. Толкова сте много, че рискуваме да изпуснем някого в опит да ви изредим.

Думите не стигат, за да изразим колко сме признателни за тази огромна вълна от подкрепа.

Общата стойност на регистрираните месечни дарения към „Тоест“ в момента е 7347 лева. Това е 133% ръст за няма и три дни!

Още малко остава до нужните 10 000 лева месечно,

за да покрием реалните разходи на медията и да плащаме справедливи възнаграждения на всички в екипа.

А след това – да растем и да се развиваме.

Да привлечем още талантливи и способни автори; да развием още по-задълбочено важни обществени теми – като здравеопазване, образование, правосъдие; да разширим форматите и да включим повече видео- и аудиосъдържание; да наемем консултанти и специалисти по маркетинг, комуникация, бизнес стратегии (до момента поради липса на ресурси сме съвместявали тези роли и сме разчитали само на бавен и изцяло органичен растеж); да си осигурим нужните на всяка медия юридическо обслужване и защита...

Не спирайте да ни подкрепяте, да ни четете, да ни пишете. „Тоест“ има нужда от своите будни, активни, критични и верни читатели.

„Тоест“ е и ваш!