Август е. Традиционно това е месец, в който информационният поток е заместен от кадри на плажове, истории за пътувания и почивка. Ние също ще сме в крак с времето.

Подрубриката „Меридиани“ е водеща в днешното издание. В нея авантюристичната пътешественичка Бела Бенова ще ни разкаже за своите пътувания на две колела. От няколко години тя обикаля Европа на велосипед, а голяма страст за нея е ветроходството.

Този път ще обърнем внимание и на времето, защото то ни изненадва ежедневно. Международната метеорологична организация потвърди, че 2015-та, 2016-та и 2017-та са трите най-топли години, откакто се води статистика, а настоящата 2018-та е на път да се нареди сред тях. Освен неразположение и опасности за здравето, високите температури водят след себе си различни природни аномалии, пожари, наводнения. За всичко това и за връзката между човешката дейност и климата ще говорим с Борислав Сандов, екоактивист и съпредседател на „Зелените“.

А кое е събитието от миналото в подрубриката „Паралели“, което свързахме с актуалните теми от настоящето – разберете във втория епизод на подкаста на Александър Детев.


В подкаста „Паралели и меридиани“ потегляме по света в опит да намерим обяснение на актуалните проблеми в България. Ще търсим мнението на българи в страната и чужбина, които са експерти по темите, заели сериозно място в общественото и медийното пространство. Ще изграждаме нужните паралели с миналото и ще обикаляме релевантните меридиани в настоящето, за да откриваме комплексните и детайлни отговори на актуалните въпроси. Ще се опитаме да гледаме отвъд предлаганите прости решения в търсене на баланса и истината.

Абониране: RSS | Spotify | Apple Podcasts | Google Podcasts | Overcast | SoundCloud

Искате да четете повече подобни статии?

Включете се в месечната издръжка на медията с дарителски пакет. „Тоест“ е жив единствено благодарение на вас – нашите будни, критични и верни читатели.

Подкрепете ни