С истинска радост и наслада ви представяме продуктите от съвместното ни начинание с фабриката за занаятчийски шоколади „Гайо“:
Млечен шоколад с лешници и поръска от сушени малини
Съставки: какаови зърна, какаово масло, нерафинирана захар, сухо мляко, лешници, сушена малина, бурбонска ванилия.
![](https://www.toest.bg/content/images/2023/06/4-Gaillot-Toest-chocolate-4.jpg)
![](https://www.toest.bg/content/images/2023/06/13-Gaillot-Toest-chocolate-2.jpg)
![](https://www.toest.bg/content/images/2023/06/14-Gaillot-Toest-chocolate-2.jpg)
![](https://www.toest.bg/content/images/2023/06/2-Gaillot-Toest-chocolate-3.jpg)
Натурален шоколад с пеканови ядки, карамелизирани в кленов сироп
Съставки: какаови зърна от Венецуела (70%), нерафинирана захар, пеканови ядки, какаово масло, кленов сироп.
![](https://www.toest.bg/content/images/2023/06/1-Gaillot-Toest-chocolate-4.jpg)
![](https://www.toest.bg/content/images/2023/06/12-Gaillot-Toest-chocolate-1.jpg)
![](https://www.toest.bg/content/images/2023/06/11-Gaillot-Toest-chocolate-1.jpg)
![](https://www.toest.bg/content/images/2023/06/6-1-Gaillot-Toest-chocolate-2.jpg)
Купувайки шоколадите от тази специална серия, вие не само се наслаждавате на прекрасните им вкусове, но и допринасяте за поддържането на две смислени начинания – семейната фабрика „Гайо“ и независимата медия „Тоест“.
‼️ Един лев от цената на всяко шоколадово блокче подпомага дейността на онлайн изданието Toest.bg!
„Гайо“ са първите български занаятчийски шоколади, произведени от истински какаови зърна, а не от готова какаова маса, от която са направени масовите шоколади на пазара. От основаването си през 2011 г. малката семейна фабрика стриктно спазва принципите на етичната търговия и старата европейска традиция на производство на шоколад.
Собствениците Мария и Венсан Гайо лично подбират плантациите, от които доставят суровините за шоколадите си, като се водят не само от критериите за ясен произход, неизползване на пестициди и спазване на всеки етап от отглеждането на какаото, но и за коректни условия на труд и зачитане на човешките права. Внесените какаови зърна се сортират на ръка, изпичат се на място и се мелят в каменна мелница, като така в шоколадите „Гайо“ се запазва изцяло какаовото масло и не се добавя никаква допълнителна мазнина. Получената какаова маса зрее със седмици, преди да бъде излята ръчно във форми и грижливо опакована, за да достигне до вас.
Избрахме именно „Гайо“ за партньори, защото припознаваме същото грижовно внимание и старание, което и ние влагаме във всяка публикация в „Тоест“.
Потърсете шоколадите в най-близкия до вас магазин, който предлага продуктите на „Гайо“. А за най-големите ценители на качествения шоколад и качествената журналистика имаме специално предложение:
![](https://www.toest.bg/content/images/2023/06/DSCF1615-1.jpg)
Кутия с 6 шоколада с включени 20 лева подкрепа за „Тоест“
Поръчайте своята кутия и в рамките на няколко дни тя ще ви бъде доставена до всяка точка на България: