С истинска радост и наслада ви представяме продуктите от съвместното ни начинание с фабриката за занаятчийски шоколади „Гайо“:

Млечен шоколад с лешници и поръска от сушени малини

Съставки: какаови зърна, какаово масло, нерафинирана захар, сухо мляко, лешници, сушена малина, бурбонска ванилия.

Натурален шоколад с пеканови ядки, карамелизирани в кленов сироп

Съставки: какаови зърна от Венецуела (70%), нерафинирана захар, пеканови ядки, какаово масло, кленов сироп.

Купувайки шоколадите от тази специална серия, вие не само се наслаждавате на прекрасните им вкусове, но и допринасяте за поддържането на две смислени начинания – семейната фабрика „Гайо“ и независимата медия „Тоест“.

‼️ Един лев от цената на всяко шоколадово блокче подпомага дейността на онлайн изданието Toest.bg!

„Гайо“ са първите български занаятчийски шоколади, произведени от истински какаови зърна, а не от готова какаова маса, от която са направени масовите шоколади на пазара. От основаването си през 2011 г. малката семейна фабрика стриктно спазва принципите на етичната търговия и старата европейска традиция на производство на шоколад.

Собствениците Мария и Венсан Гайо лично подбират плантациите, от които доставят суровините за шоколадите си, като се водят не само от критериите за ясен произход, неизползване на пестициди и спазване на всеки етап от отглеждането на какаото, но и за коректни условия на труд и зачитане на човешките права. Внесените какаови зърна се сортират на ръка, изпичат се на място и се мелят в каменна мелница, като така в шоколадите „Гайо“ се запазва изцяло какаовото масло и не се добавя никаква допълнителна мазнина. Получената какаова маса зрее със седмици, преди да бъде излята ръчно във форми и грижливо опакована, за да достигне до вас.

Избрахме именно „Гайо“ за партньори, защото припознаваме същото грижовно внимание и старание, което и ние влагаме във всяка публикация в „Тоест“.

Потърсете шоколадите в най-близкия до вас магазин, който предлага продуктите на „Гайо“. За ваше удобство в края на тази статия ще публикуваме (и актуализираме своевременно) списък и карта на магазинната мрежа.

А за най-големите ценители на качествения шоколад и качествената журналистика имаме специално предложение без търговска надценка директно от производителя:

Кутия с 6 шоколада за 33,00 лв.

Вие избирате дали да бъдат само от един вид, или комбинирано 3 млечни и 3 натурални шоколада, и в рамките на няколко дни ще ви бъдат доставени до всяка точка на България. Повече информация за бърза и лесна поръчка:

⚠️ Поради лятна ваканция на фабрика „Гайо“ и високите летни температури продажбите през онлайн магазина се преустановяват в периода 1–31 август 2023 г. Много ще се радваме да направите поръчките си след тази дата. Благодарим ви за търпението!
Дизайн на опаковките: Студио „Две кучета две котки“. Снимки: Лина Кривошиева и Ан Фам